Budinca de orez cu sirop si mere

Orezul se spala, se fierbe cateva minute in apa, cat sa se umfle, iar apoi se strecoara si se pune din nou la fiert in lapte cu zahar. Se adauga 6 li

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 500 mI lapte
  • 10 linguri zahar tos
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri marmelada de caise
  • 5 mere mici
  • esenta de rom

Mod de preparare

Orezul se spala, se fierbe cateva minute in apa, cat sa se umfle, iar apoi se strecoara si se pune din nou la fiert in lapte cu zahar. Se adauga 6 linguri de zahar, untul, galbenusurile si se amesteca. Separat, se prepara doua siropuri. Pentru primul sirop se amesteca un sfert de apa, vanilie si 6 linguri de zahar. Pentru cel de-al doilea se amesteca 4 linguri de zahar cu vanilie si un sfert de apa. Merele se curata si se pun in sirop pentru a se inmuia putin. Se aranjeaza orezul pe un platou rotund, iar in mijloc se pun merele. Peste el se toarna siropul de zahar amestecat cu 3 linguri de marmelada de caise si esenta de rom.


Se serveste rece.

Alte retete:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Galuste cu prune

Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors