Budinca de orez cu fructe

Se unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar. Merele si perele curatat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • budinca de orez
  • 5 mere
  • 2-3 pere
  • 1 gutuie
  • fructe din dulceata bine scurse de sirop
  • 150gr zahar
  • (100gr.pentru orez +50 gr. pentru fructe) 50 gr.unt sau margarina
  • 2-3 oua

Mod de preparare

Se unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar. Merele si perele curatate de coaje si taiate felii groase de 5 mm. se tavalesc prin zahar si se aseaza in forma intr-un strat alternand cu zahar si bucatele de unt. Se baga la cuptor pana se carameleaza fructele.Cand se scot din cuptorse repartizeaza o parte din ele pe fundul formei,restul se amesteca cu orezul fiert cu lapte.Se mai pune in orez 100gr. zahar,mirodenii(scortisoara pe fructe), ouale pe rand. Deasupra se pun bucatele de margarina. Se coace la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Se rastoarna cand se racoreste. Sosul de zahar ars din tava este o garnitura pentru budinca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala