Se face un sirop din 300 gr zahar cu un pahar de apa care se pun la fiert pana cand siropul se leaga ca pentru dulceata. Se adauga caisele in sirop,
Se face un sirop din 300 gr zahar cu un pahar de apa care se pun la fiert pana cand siropul se leaga ca pentru dulceata. Se adauga caisele in sirop, dupa care se ia vasuol de pe foc si se lasa 10 minute. Dupa se pune din nou pe foc sa dea 2-3 clocote si se amesteca incet sa nu se sfarame caisele. Acestea se scot cu o lingura si se pun pe o strecuratoare sa se scurga. Intre timp se pune orezul la fiert in lapte si se adauga batonul de vanilie. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga doua galbenusuri si se amesteca incet. Separat, se unge o forma cu unt , se adauga orezul, deasupra se pun caisele iar peste albusurile batute spume cu 250 gr zahar. Se introduce forma in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc mic.
Se serveste atat cald cat si rece.
Alte retete:
Tarta cu caise si smantana Galuste cu prune Budinca de orez cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post