Budinca de orez cu aroma de lamiie

Se fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, se lasa sa se scurga bine. In acest timp se freaca untul cu zaharul, se ad

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 2 litri apa
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 praf vanilie
  • coaja rasa de lamiie
  • 150 g stafide
  • 1 praf sare
  • unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, se lasa sa se scurga bine. In acest timp se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cite unul, vanilia, orezul scurs, sarea, coaja de lamiie, stafidele si albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se lasa in cuptor pina se rumeneste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide