Budinca de orez

Se fierbe laptele cu vanilia iar cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a absorbit laptele, se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 400 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • vanilie
  • 100 gr frisca

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu vanilia iar cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a absorbit laptele, se pune zaharul, se amesteca si se lasa la racit. In orezul rece se inglobeaza galbenusurile pe rand si albusul batut spuma. Intr-o oala se arde zaharul pentru caramel, se rasuceste oala ca sa se imbrace in zahar ars si se lasa la racit. Se pune amestecul de orez in oala si se coace in bain-marie, in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 45 de minute.

Se serveste cu sosul lasat de budinca si se orneaza cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Papanasi fierti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala