Budinca de nuca

Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se pune intr-un vas la bain-marie, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • o cana de zahar
  • 4 oua
  • 8 linguri de faina
  • o lingurita de esenta de migdale
  • o cana de miez de nuca macinat

Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se pune intr-un vas la bain-marie, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul frecand bine. Se scoate vasul din apa calda si se Iasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Nucile se adauga la albusul batut. Spuma de albusuri se incorporeaza in crema racita. Budinca se toarna intr-o forma unsa cu putin unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptor, la foc mic.
Se pudreaza cu zahar si se serveste calda.

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide