Budinca de mere si dulceata

Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja, se scoate casuta cu simb

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 kg. mere
  • 150 gr. dulceata de visine
  • 6 oua
  • 400 gr. zahar
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 1 lamiie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 gr. frisca

Mod de preparare

Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja, se scoate casuta cu simburi si se asaza in vasul imbracat cu zahar ars. Se pune in mijlocul fiecarui fruct cite o lingurita de dulceata, se da tava la cuptor cu foc mic pentru 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Separat, se freaca ouale cu 200 gr. zahar, coaja de lamiie, untul si zeama de lamiie pina se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se omogenizeaza foarte bine, se toaurna compozitia peste mere si se da din nou vasul la cuptor pentru 25 minute. Cind budinca este gata, se lasa sa se raceasca, se insiropeaza cu sirop din zahar si restul din coaja de lamiie. Se rastoarna cu grija, astfel ca merele sa fie deasupra si dupa 2 ore se orneaza cu frisca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala