Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in f
Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in felii de grosimea unui deget si fiecare felie se inmoaie bine in ouale batute cu furculita si amestecate cu laptele, vanilia si sarea. Se unge bine cu unt o forma rotunda sau o cratita, se presara cu pesmet si se capitoneaza cu felii de franzeluta inmuiata. Peste feliile de franzeluta de pe fundul formei se asaza un rind de mere taiate, se presara putin zahar si stafide sau visine din dulceata. Apoi se asaza un rind de felii de franzeluta muiata si peste ele din nou mere taiate, putin zahar, stafide sau visine. Se procedeaza astfel pina se termina toate merele. Ultimul rind trebuie sa fie din felii de franzeluta. Se toarna pe deasupra laptele cu ou ramas de la inmuiatul feliilor de franzeluta si pe toata suprafata se pun felii subtiri de unt. Se coace la foc potrivit pina cind se rumeneste
Se serveste fierbinte
Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala