Budinca de malai dulce

Malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin sifon. Dupa ce s-a pus tot

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cesti malai
  • 1 ceasca faina alba
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 sifon
  • 1 virf cutit de bicarbonat
  • ulei si faina pentru forma
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin sifon. Dupa ce s-a pus tot sifonul se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, apoi se amesteca din nou si se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina. Se coace la cuptor la foc potrivit. In compozitie se pot amesteca fructe din dulceata sau bucatele de rahat Se serveste taiata in bucati presarate cu zahar vanilat.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala