Budinca de malai cu gris

Se bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune compozitia in forma de budin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 pahar mic cu malai
  • 2 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • sos de vin

Mod de preparare

Se bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune compozitia in forma de budinca, bine unsa si presarata cu pesmet. Se coace la foc potrivit. Se rastoarna, se sterge forma bine de pesmet si se pune din nou budinca in forma. Se insiropeaza cu laptele clocotit cu 3 linguri zahar si vanilie. Laptele se toarna putin cite putin, pina ce este absorbit de budinca. Se mai da ¼ de ora la cuptor. Se rastoarna pe farfurie si se serveste cu sos de vin sau cu marmelada de fructe. Sosul de vin se face astfel: se amesteca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se subtiaza cu 1 pahar de vin care a fiert mai intii cu putina scortisoara. Se pune apoi pe aragaz sa fiarba pina ce se glaseaza lingura, adica ramine imbracata in sos. Se amesteca tot timpul. Sosul de vin se toarna fierbinte peste budinca.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors