Budinca de mac

Stafidele se curata, se acopera cu apa, se fierb un minut si se lasa sa se raceasca in apa de fiert. Budinca se prepara conform indicatiilor de pe pac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 50 g stafide
  • 3 linguri mac macinat
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de pe o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • marmelada de caise

Mod de preparare

Stafidele se curata, se acopera cu apa, se fierb un minut si se lasa sa se raceasca in apa de fiert. Budinca se prepara conform indicatiilor de pe pachet, cand inca este calda, se adauga stafidele, coaja si zeama de lamaie, precum si macul, se amesteca bine. Se toarna in 4 cesti adecvate, se raceste si se pune la frigider sa se intareasca.

Pentru sos, se amesteca putina pudra de budinca cu lapte, se pune intr-o cratita mica si se tine pe foc pana se ingroasa. Se adauga zaharul vanilat si marmelada de caise. Se lasa la racit. Se amesteca din cand in cand sa nu faca crusta. Budinca racita se rastorna pe farfurioare si se pune de jur-imprejur sos de vanilie.
Se poate servi cu frisca.

Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala