Budinca de gris cu zahar ars

Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 1 ceasca gris
  • 9-10 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 gr. unt
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, galbenusurile si albusurile batute spuma. Separat, se ia o cratita mica in care se pune restul de zahar si se arde pe foc. Cind zaharul s-a rumenit si curge, se ia cratita de pe foc si se rasuceste in asa fel, incit zaharul sa imbrace peretii si fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca, se toarna grisul, se asaza cratita intr-un vas mai mare cu apa clocotita, fie pe foc, fie in cuptor, unde ramine descoperita ca sa se rumeneasca budinca. Dupa 1 ora se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala