Budinca de gris cu portocale si zmeura

Budinca de gris cu zmeura este o reteta foarte usoara si foarte aromata. Portocalele scot foarte bine in evidenta aroma irezistibila a zmeurei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri pesmet
  • 50 g. unt
  • 500 g. iaurt degresat
  • 4 oua
  • 180 g. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 500 g. gris
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g. zmeura
  • 500 ml. suc de portocale

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se unge cu unt o forma de chec de 30 cm. lungime; se presara pesmet. Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se bat cu mixerul timp de cca. 10 minute iaurtul, ouale, zaharul tos, zaharul vanilinat si untul. Se amesteca grisul impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza inauntru. Se curata zmeura si se repartizeaza pe fundul formei. Se aseaza deasupra aluatul si se niveleaza. Se scoate din cuptor, se inteapa si se insiropeaza cu suc de portocale.


Pofta buna! Reteta  de budinca de gris cu portocale si zmeura a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post