Se unge cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul linga altul, in cratita, merele curatate de
Se unge
cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se
presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul
linga altul, in cratita, merele
curatate de coaja si de casuta cu simburi. In fiecare mijloc de mar scobit se
introduce cite o bucatica mica de unt si ½ lingurita
zahar. Se dau la cuptor sa se coaca merele. Intre
timp se fierbe grisul in laptele amestecat cu restul
de zahar si cu batonul de vanilie. Dupa ce este gata, se
bate cu lingura pina se racoreste bine. Se adauga
restul de unt incalzit, ouale unul cite unul,
amestecind mereu pina se obtine o pasta. Se toarna
in cratita cu merele coapte si bine racorite si se
da la cuptor lasind pina se rumeneste. Se scoate din
forma fierbinte
Se serveste rece cu sos de vanilie.
Vazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!
Ciorba de cartofi cu tarhonIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala