Budinca de gris cu lapte

Ungi in prealabil o tava cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune la fiert laptele, se adauga grisu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 linguri gris
  • 1 l lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 2-3 linguri zahar vanilat
  • 2 linguri rom (sau esenta de rom/coaja de lamaie)
  • unt pentru uns tava
  • Pentru ornat: scortisoara
  • zahar pudra
  • frisca

Mod de preparare

Ungi in prealabil o tava cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune la fiert laptele, se adauga grisul, se amesteca bine; cand a fiert se adauga galbenusul amestecat cu zaharul, romul si zaharul vanilat. Se amesteca pana iese ca o crema nu foarte lichida.

Se incalzeste cuptorul la maximum. Se pune amestecul in tava unsa cu unt si o pui la cuptor la maximum vreo 10 minute (sau pana se incinge bine). Intre timp se bate albusurile spuma si le torni peste budinca. Se presara putina scrotisoara deasupra si se mai lasa la cuptor la maximum inca vreo 5 minute si apoi la foc mediu inca vreo 20 de minute.

Cand se scoate se pulverizeaza niste zahar pudra.


Se serveste cu frisca sau sirop.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala