Un litru de lapte se fierbe si se face o budinca cu gris, compozitia sa fie putin mai moale. Se adauga zahar cam 5l inguri, zahar vanilat si, dupa pr
Un litru de lapte se fierbe si se face o budinca cu gris, compozitia sa fie putin mai moale. Se adauga zahar cam 5l inguri, zahar vanilat si, dupa preferinta, se mai poate adauga coaja de lamaie sau portocala. Cand este gata se da deoparte si se lasa putin sa se raceasca. Separat se bat 3 albusuri spuma tare si se adauga in gris amestecad cu lingura de lemn de sus in jos. Aceasta compozitie se pune in cupe.
Crema: cele 3 galbenusuri se freaca cu 3 linguri de zahar si lingura de faina si se adauga laptele [1/2 litru]. Separat se ard 3 linguri de zahar si se stinge cu 1/2 cescuta de apa in care s-a dizolvat pliculetul de ness si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a topit, se adauga compozitia de mai sus (galbenusurile cu laptele) si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Aceasta crema se toarna peste grisul din cupe.
Se serveste rece si, optional, se poate adauga frisca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post