Budinca de gris

Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 150 gr zahar
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • 4 albusuri
  • visine din dulceata

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma tapetata, se pune in bain-marie si se lasa la fiert in bain-marie pana se leaga, timp de 20 de minute. Se lasa budinca la racit se rastoarna pe farfurie si se garniseste cu visine din dulceata.
Se serveste cu orice fel de sos dulce.

Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Portocale umplute

Crema de iaurt

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Vis de ciocolata

Imi doream de mult sa intru in clubul select al cofetareselor. Sa nu credeti ca m-am inscris la "Bakeoff"!...

Tort Vis de ciocolata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala