Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara budinca de creier cu sos de ciuperci avem nevoie de creier, lapte, oua si smantana.
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara budinca de creier cu sos de ciuperci avem nevoie de creier, lapte, oua si smantana. Se freaca 100g unt pana se face ca o spuma. Creierul se tine 10min in apa rece,apoi se curata de pielite. Painea se inmoaie in lapte, se stoarce si se bate bine cu untul, apoi se adauga ouale pe rand unul cate unul, se freaca bine dupa fiecare, iar apoi se adauga creierul taiat marunt. Se amesteca totul. Se unge o forma cu unt, se presara cu faina, se pune in ea compozitia si se fierbe in baie de apa 1 1/2ora, la cuptor. SOSUL:se taie ciupercile felii subtiri si se pun in cratita pe foc, cu o lingurita de faina, 30 g unt si se lasa sa fiarba in zeama lasata de ciuperci, pana scade, apoi daca este nevoie se mai toarna cate putina apa, ca sa fiarba bine ciupercile si se lasa sa scada. Cand ciupercile sunt fierte se toarna 3linguri cu smantana si zeama de lamaie. Se rastoarna budinca pe o farfurie iar deasupra se toarna sosul de ciuperci cand se serveste.
Se serveste cu sos de ciuperci.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post