1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul 2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (option
1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul
2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (optional). Se taie feliile de cozonac in 2 sau in 4 in functie de marimea lor, astfel incat sa aiba forma oarecum triunghiulara. Se aseaza estetic pe fundul formei, relativ una peste alta.
3. Intr-un vas rezistent se bat bine cele 3 oua cu zaharul. Laptele cu vanilia se fierb, apoi se varsa amestecand continuu peste oua.
4. Se trece compozitia cu ouale printr-o sita si se varsa peste cozonac. Se pune forma intr-o tava cu apa calda si se da la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 minute pana crema se prinde si devine aurie.
5. Se scoate budinca din cuptor si cat inca este calda se unge cu gemul de piersici incalzit.
Observatii:
In conditiile in care cozonacul nu e dulce, se ajusteaza cantitatea de zahar indicata.
Se presara cu zahar pudra si se serveste calda sau rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post