Budinca de cozonac III

1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul 2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (option

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri stafide
  • 2 linguri rom
  • coniac sau amareto
  • 250 gr cozonac
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • vanilie
  • 1 lingura gem piersici
  • cald
  • zahar pudra pentru ornare

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul

2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (optional). Se taie feliile de cozonac in 2 sau in 4 in functie de marimea lor, astfel incat sa aiba forma oarecum triunghiulara. Se aseaza estetic pe fundul formei, relativ una peste alta.

3. Intr-un vas rezistent se bat bine cele 3 oua cu zaharul. Laptele cu vanilia se fierb, apoi se varsa amestecand continuu peste oua.

4. Se trece compozitia cu ouale printr-o sita si se varsa peste cozonac. Se pune forma intr-o tava cu apa calda si se da la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 minute pana crema se prinde si devine aurie.

5. Se scoate budinca din cuptor si cat inca este calda se unge cu gemul de piersici incalzit.

Observatii:

In conditiile in care cozonacul nu e dulce, se ajusteaza cantitatea de zahar indicata.
Se presara cu zahar pudra si se serveste calda sau rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors