Budinca de cozonac cu mere

Se inmoaie feliile de cozonac in amestecul de vin si suc de fructe. Se asaza 4 felii pe fundul unui vas uns cu unt. Se asaza deasupra feliile de mere,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 felii de cozonac
  • 100 ml suc de fructe
  • 100 ml vin rosu
  • 4-5 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 gr nuci zdrobite
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca smantana

Mod de preparare

Se inmoaie feliile de cozonac in amestecul de vin si suc de fructe. Se asaza 4 felii pe fundul unui vas uns cu unt. Se asaza deasupra feliile de mere, presarate cu nuci, zahar si scortisoara, apoi alte felii de cozonac, mere, condimente, iar deasupra ultimele felii de cozonac. Peste acestea se toarna sucul de fructe cu vinul si se introduce tava in cuptor, la copt.


Se serveste cu smantana batuta cu zahar.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce