CLATITELE 1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o co
CLATITELE
1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o compozitie semi-lichida. Lasati sa stea 1 ora.
2. Prajiti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros. Intoarceti dupa 40- 60 secunde, apoi mai lasati-le inca 30- 40 secunde.
3. Asezati foile pe o farfurie si acoperiti-le cu hartie pergament.
UMPLUTURA:
1. Incalziti cuptorul la semnul 5 sau 190 grade C. Taiati bananele rondele.
2. Amestecati intr-un vas bananele, romul (eu am pus esenta de rom), zaharul si zeama+coaja de portocala.
3. Intindeti clatitele pe masa si puneti umplutura in parti egale pe fiecare clatita.
4. Rulati clatitele si taiati-le in bucati de 2,5 cm lungime.
5. Aranjati bucatile de clatite intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu unt.
SOSUL DE MIERE:
1. Incalziti intr-o tigaie untul.
2. Adaugati faina si prajiti 1 minut, amestecand continuu.
3. Luati apoi tigaia de pe foc si adaugati laptele treptat, amestecand bine. 4. Puneti tigaia inapoi pe foc, lasati sa dea in clocot, amestecand bine si lasati sa fiarba la foc mic 2 minute, pana se ingroasa sosul.
5. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati mierea, amestecand bine.
Turnati sosul peste clatite, presarati coaja de portocala si fulgii de migdale
Bagati vasul in cuptor si coaceti 12-15 minute, pana se rumenesc migdalele.
Serviti fierbinte, sau rece.
Pofta buna!
Reteta Budinca de clatite la cuptor a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Alte retete cu clatite gasiti aici:
Tort de clatite cu portocale si frisca,
Clatite cu pere caramelizate,
Mere in coca de clatite
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios