Budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos

Stilul de viata sanatos ar trebui sa fie un mod de viata, asa ca deserturile naturale, ca si budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos, indulcita cu indulcitor natural pe baza de stevie este alegerea ideala.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte de cocos (cam 150ml)
  • capsuni (250g)
  • seminte de chia (raport de 1 la 9 cu lichidul care se formeaza)
  • Green Sugar - 6 picaturi (indulcitor natural)

Mod de preparare

Reteta in sine este una extrem de simpla si trebuie sa marturisesc ca preparatele raw-vegane nu m-au atras niciodata din cauza timpului indelungat de asteptare pana la momentul in care sa te bucuri de produsul finit. Dar gustul e cel mai usor educabil, trebuie doar vointa si-o reteta simpla cu care sa incepi, care sa-ti dea incredere!

Pentru ca reteta mea raw-vegana sa fie complet sanatoasa, am ales sa folosesc Green Sugar. Extractul de Stevia Rebaudiana, obtinut cu apa fierbinte, si eritritolul, obtinut din porumb nemodificat genetic, prin procesul natural de fermentatie, este regranulat doar mecanic, fara alte substante chimice. Are 0 calorii (ceea ce nu strica niciodata!) si 0 indice glicemic. Este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amar specific produselor din stevie. Nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste si la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Puteti citi mai multe aici: http://greensugar.ro/.

Revenind la reteta mea de budinca, tot ce aveti de facut este sa puneti intr-un vas si sa blendati capsunile si laptele de cocos. Apoi am adaugat 6 picaturi de Green Sugar, 3-4 picaturi fiind echivalentul unei lingurite de zahar.

Am adaugat semintele de chia, raport de 1 la 9, adica la 9 linguri de amestec de lapte de cocos si capsuni, 1 lingura de seminte. Am amestecat sa se omogenizeze, am lasat la temperatura camerei 20 de minute, dupa care am repartizat in portii individuale si am dat la frigider.

Initial am zis ca o sa servesc budinca de chia la micul-dejun, pentru un start in forta! Bineinteles ca nu m-am putut abtine (doar e prima reteta raw-vegana!) si a trebuit sa gust una :).

Concluzia? Gustul de capsuni si cocos se completeaza perfect, nu este niciunul dominant. Budinca are o consistenta placuta, semintele nu se simt, iar indulcitorul nostru natural n-a influentat deloc gustul, va fi perfecta si maine dimineata.

Teo

P.S. Este o reteta perfecta in perioada postului!




Serviti budinca de chia cu lapte de cocos si capsuni rece, alaturi de fructe proaspete si poate un biscuit :).

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors