Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand continuu
Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Se separa albusurile de galbenusuri de la cele cinci oua. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se adauga smantana si miezul de nuca macinat, avand grija ca spuma sa nu se lase. Galbenusurile se freaca cu zaharul si se adauga esenta de vanilie. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albusuri si se amesteca cu crema de lapte si faina. Untul inmuiat se adauga si el in compozitie, omogenizand bine totul.
Budinca se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se Iasa la cuptor, la foc mic.
Se serveste ornata cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios