Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se ames
Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,fara boturi.Se scoate din lapte coaja de lamaie,iar laptele se toarna cate putin peste faina,amestecand mereu pana devine ca o ciulama,dar cand incepe sa fiarba se retrage imediat de pe foc.Se lasa sa se raceasca,dar se mai amesteca din cand in cand sa nu prinda coaja.se adauga coaja rasa pe razatoarea mica,de la a doua lamaie,galbenusurile si se amesteca dupa fiecare,apoi se adauga albusurile batute spuma.Int-un vas rotund se ard usor 50g zahar si se imbraca tot fundul vasului.Se toarna crema si se coace cam o ora in baie de apa la cuptor.
Se serveste calda.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post