Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se toarna grisul in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cand este gata, se ia vasul de pe foc,
Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se toarna grisul in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cand este gata, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se incorporeaza galbenusurile unul cate unul. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se imparte compozitia in trei parti egale: o parte se coloreaza cu siropul de dulceata si se pune intr-o cratita unsa cu unt, deasupra se pune a doua pasta necolorata, iar deasupra ultima treime colorata cu cacao sau sos caramel (preparat din 2 linguri de zahar ars stins cu putina apa). Se da la cuptor 20-25 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa.
Se serveste cu sos caramel sau sos de ciocolata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post