Daca vrei sa mananci prajituri bune, pregateste branzoaice. Aceasta reteta este una foarte delicioasa.
Daca vrei sa mananci prajituri bune, pregateste branzoaice. Aceasta reteta este una foarte delicioasa. Se cerne faina intr-un vas, galbenusurile frecate cu zaharul, untul moale, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, putina sare, se amesteca, se framanta bine, se acopera si se pune la crescut intr-un loc cald. Dupa ce aluatul a crescut bine, se ia o parte din el din care se intinde, pe o planseta unsa cu ulei, o foaie groasa cam de 1 cm, din care se taie patrate cu latura de 10 cm. În mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura de umplutura preparata din branza amestecata cu doua oua si cu o lingura de gris. Apoi se da forma branzoaicelor, lipindu-se colturile opuse ale patratelor de aluat, cate doua in diagonala, se ung cu unt sau cu ou, se aseaza in tava unsa cu ulei si se introduc in cuptorul incins potrivit.
Cand sunt frumos rumenite, se scot din cuptor, se presara cu zahar vanilat si se servesc calde.
Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala