1. Am amestecat galbenusurile si ouale cu o jumatate din cantitatea de zahar. Am mixat si am adaugat cacaoa si pricomigdalele
1. Am amestecat galbenusurile si ouale cu o jumatate din cantitatea de zahar. Am mixat si am adaugat cacaoa si pricomigdalele farimitate si apoi am varsat incetisor laptele cald.
2. Cealalta jumatate de zahar am pus-o la facut zahar ars adica direct in tava in care urma sa coc bonet-ul.
3. Am varsat apoi compozitia peste zaharul ars si tava am pus-o intr-alta tava mai mare care avea apa in ea ca sa se coaca la aburi sau pe aburi.
4. Am copt la 180°C cred ca cel putin o ora, in orice caz nu se scoate nimic din cuptor pina ce scobitoarea bagata in centrul chestiei nu iese uscata, evident ca toata povestea asta a fost facuta cu o zi inainte de cina la care am servit-o, asa s-a odihnit toata noaptea si a avut timp sa se raceasca.
Pofta buna!
Reteta Bonet a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu pricomigdale gasiti aici:
Tarta Amaretto ,
Cheesecake cu menta si piersici ,
Tort cu crema de nectarine
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala