1. Intr-un bol larg, se toarna faina, sarea si untul. 2. Se amesteca usor cu degetele, pana capata un aspect nisipos. 3. Se adauga zaharul, florile de
1. Intr-un bol larg, se toarna faina, sarea si untul.
2. Se amesteca usor cu degetele, pana capata un aspect nisipos.
3. Se adauga zaharul, florile de lavanda, se mai amesteca o data, apoi se pune oul si apa.
4. Se framanta cu podul palmei de 2-3 ori, pana capata consistenta unui aluat.
5. Se preseaza sub forma unui disc, se impacheteaza in folie si se pune la frigider cam 30 minute.
6. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
7. Se scoate aluatul din frigider si se intinde cu sucitoarea pana atinge o grosime de 4-5 mm.
8. Se decupeaza cu forme pentru biscuiti sau cu un pahar, iar din cand in cand se dau prin faina ca sa nu se lipeasca.
9. Se pun biscuitii pe doua tavi, tapetate cu hartie de copt.
10. Se pun la copt pentru 12-15 minute, pana devin usor rumeni.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu miere
Clatite
Placinta
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post