Este o reteta dietetica cu un gust fantastic! Retete dietetice
Se pun biscuitii rupti in blender, la final se adauga untul, iar dupa omogenizare, se rastoarna in inelul de la forma de tort de 18-20 cm, pus pe un platou; se preseaza cu fundul unui pahar, astfel formandu-se blatul si se lasa la frigider.
Pentru mousse, se paseaza zmeura, se trece prin sita, piureul se pune intr-un vas pe foc, se adauga zeama de lamaie, iar dupa 1 min, se da deoparte.
Laptele si smantana lichida se pun intr-un vas pe foc, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, se transfera vasul pe bain-marie si se amesteca usor pana se ingroasa, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 5 min in apa rece, se amesteca bine. Se pune o folie alimentara direct peste crema sa nu prinda crusta si se lasa la frigider sa se raceasca cateva minute.
Dupa acest timp, se incorporeaza usor frisca batuta tare, apoi piureul de zmeura, se rastoarna peste blat si se lasa la frigider cel putin 4 ore (eu de fiecare data las la frigider pana a doua zi pentru siguranta).
Se pregateste glazura dupa instructiunile de pe plic. Se scoate inelul trecand usor cu un cutit de jur imprejur, deasupra se toarna glazura, se orneaza cu zmeura, se taie si se serveste.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post