Baclava cu mere

Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul. Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu z

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg nuci
  • doua linguri zahar
  • trei linguri miere
  • 50 g vodca
  • 1
  • 5 kg mere
  • 100 g stafide
  • sase linguri zahar
  • 50 g coniac
  • 100 g margarina
  • o lingura faina
  • un pachet de foi de placinta din comert

Mod de preparare

Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul.

Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.

Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina. Pachetul de foi se imparte la trei. Se pune in tava prima parte, ungand fiecare foaie in parte cu margarina topita, apoi se toarna merele calite. Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se intinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un cutit ascutit, se taie placinta in portii potrivite.

Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Cand este gata se pudreaza cu zahar.

În merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat, cateva smochine uscate tocate marunt.

Functioneaza si ca reteta de post.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors