Se bat bine cele 10 albuse pana sunt tari, se adauga zaharul pudra si se bate in continuu dupa ce este compozitia tare se adauga nuca si amoniacul diz
Se bat bine cele 10 albuse pana sunt tari, se adauga zaharul pudra si se bate in continuu dupa ce este compozitia tare se adauga nuca si amoniacul dizolvat si se amesteca usor se adauga faina. Se amesteca usor pana s-a incorporat faina si nuca se imparte compozitia in 3 parti adica pt 3 foi se coc la foc potrivit cand se scot din cuptor nu se pun una peste alta tava se unge f.f.f. bine sa nu se lipeasca de preferinta se unge cu unt. Dimensiunea tavi sa fie de 25 pe 40 de cm. Compozitia pentru foi se pun in tava cu lingura si se intinde usor tot cu lingura.
Crema se pune intr-o cratita galbenusele peste care se pune 300 gr. de zahar si vanilie se amesteca pana compozitia incepe sa se ingroase, se face pe foc moale, se i-a de pe foc si se amesteca in continuu pana ce se raceste se adauga untul si se umple foile. Deasupra se pune 2 plicuri de glazura de ciocolata din comert scrie pe plic cum se prepara.
Vazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!
Ciorba de cartofi cu tarhonIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala