Budinca insiropata

1. Fierbe grisul in lapte cu praf de sare, dupa care lasa-l putin la racit. 2. Separat, freaca galbenusul cu zaharul. Adauga albusul batut spuma si co

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pahar si jumate de pahare cu lapte
  • 2 linguri cu gris
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu unt
  • coaja de lamaie
  • dulceata de fructe de padure
  • sare

Mod de preparare

1. Fierbe grisul in lapte cu praf de sare, dupa care lasa-l putin la racit.

2. Separat, freaca galbenusul cu zaharul. Adauga albusul batut spuma si coaja de lamaie rasa

3. Compozitia astfel obtinuta toarn-o peste grisul fiert in racit. Amesteca usor pana se incorporeaza complet

4. Toarna compozitia in forme unse cu unt. Coace la cuptor, aproximativ 30 de minute.

5. Rastoarna budinca si pune deasupra dulceata de fructe de padure.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea