Budinca cu paste si branza de vaci

Budinca cu paste si branza de vaci este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu paste aveti nevoie de branza, paste fainoase, stafide, zahar, lapte si oua.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu paste si branza de vaci

Ingrediente

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 4 oua
  • 1 pachet de paste fainoase (melcisori sau chiar spaghete)
  • stafide
  • zahar dupa gust (minim. 5 linguri)
  • un vf. de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilinat
  • Pentru sos:
  • un galbenus de ou
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 zahar vanilinat
  • Pentru uns tava:
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Budinca cu paste si branza de vaci este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu paste se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachete, apoi se scurge apa si se clatesc. Intre timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si branza dulce si se omogenizeaza. Se adauga stafidele si coaja de lamaie si totul se amesteca cu pastele scurse de apa. Intr-o forma unsa cu unt sau margarina si tapetata cu pesmet se aseaza toata compozitia. Se face un sos dintr-un galbenus de ou, faina, zahar vanilinat si lapte si se toarna peste compozitia din tava.Se introduce in cuptorul incins cca. 15 -20 minute.


Budinca cu paste si branza de vaci se poate servi si rece si calda.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala