Briose cu gem de piersici de post

Briosele cu gem de piersici este o prajitura de post rapida si delicioasa. Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri de gem de piersici
  • 2 linguri de ulei de masline(merge si normal)
  • 6 linguri fanta de portocale
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Briosele cu gem de piersici este o prajitura de post rapida si delicioasa. Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam energic.
Intr-o tava de briose in care punem hartie speciala sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,punem 3/4 din compozie. Compozitia ramasa o amestecam cu cacaua, esenta de rom si punem deasupra fiecarei briose.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 20-25 de min. sau pana trece testul scobitorii.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors