Briose cu ciocolata si portocale (de post)

Briosele cu ciocolata si portocale sunt delicioase! Cu aroma intensa de ciocolata, pufoase, facute cu lapte de cocos, aceste briose sunt potrivite si in perioada postului!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 200gr faina
  • - 50 gr de amidon
  • - 150 gr zahar
  • - 2 lingurite de praf de copt
  • - un varf de cutit de bicarbonat
  • - 250 gr lapte/lapte de soia/lapte de cocos
  • - 2 linguri rase de cacao
  • - 30 gr ulei
  • - ciocolata alba (optional)
  • - ciocolata neagra
  • eu am pus Heidi dark intens
  • 75% cacao
  • - o portocala taiata marunt
  • scursa de zeama si poate fi stropita cu rom sau alcool

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate: faina, amidon, zahar, praf de copt, bicarbonat, cacao.
Separat se amesteca laptele cu uleiul si se adauga peste ingredientele uscate.
Adaugam si bucatelele de portocala.
Compozitia se toarna in forma de muffins, iar deasupra fiecaruia se pun bucatele de ciocolata, rupta in bucatele mai mari.

Se coace in cuptor traditionala, la 180 gr C, pt 20-25 min. Eu am copt 30 min.
Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar si se servesc.

Sunt excelente si a doua zi, alaturi de o ceasca de cafea!
Pofta sa aveti!

Reteta de briose cu ciocolata si portocale a fost propusa de fel70 pe forum culinar.


Serviti briosele cu ciocolata si portocale dupa ce s-au racit putin, langa cafea sau ceai. Sunt potrivite si in zilele de post.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide