Pricomigdale cu alune

Pentru pricomigdalele cu alune se amesteca alunele macinate cu zaharul, pesmetul, vanilia si lamaia.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g alune macinate si intregi
  • 250 g zahar pudra
  • 2 linguri de pesmet fin
  • 3 albusuri
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Pentru pricomigdalele cu alune se amesteca alunele macinate cu zaharul, pesmetul, vanilia si lamaia. Separat, se bat albusurile spuma, apoi se toarna in compozitie treptat si se amesteca usor. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie si unsa cu unt, apoi se pun gramajoare mici distantate intre ele, dupa care pe fiecare se pune cate o aluna. Se coc la foc slab circa 20-30 de minute, deoarece trebuie mai degraba sa se usuce, decat sa creasca.


Pricomigdalele cu alune se servesc dupa ce s-au racit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce