Pops din blat de tort

Pops-urile sau bomboanele din blat de tort sunt un desert ce poate fi mereu reinventat, fie ca vorbim de compozitie sau decor. Sunt un desert ideal de preparat impreuna cu copiii, le va face o adevarata placere sa framante compozitia si sa o decoreze dupa bunul plac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat de tort
  • cate o tableta ciocolata pentru decor (alba
  • neagra
  • cu cacao)
  • bombonele colorate
  • 50g lapte/tableta de ciocolata
  • 50g zahar/tableta de ciocolata

Mod de preparare

In primul rand pregateste blatul de tort dupa indicatiile din reteta. Lasa blatul deoparte sa se raceasca dupa ce l-ai preparat.

Topeste la aburi fiecare tableta de ciocolata pe rand (in vase diferite), dupa ce e topita adauga laptele si zaharul si amesteca pana se dizolva si se omogenizeaza. Ia de pe foc si amesteca in continuare pana devine o crema fina.

Taie blatul in 3 parti egale si faramiteaza-l in 3 boluri diferite. Poti trasa aceasta sarcina "dificila" copiilor, cu siguranta vor fi incantati ca pot sa faca faramituri in voie.

Adauga in fiecare bol crema de ciocolata, dar mai lasa si pentru ornat cam 1/4 din cantitatea totala. Amesteca bine blatul de tort cu crema de ciocolata si lasa la frigider o ora.

Scoate de la frigider si formeaza cu mana mici bombonele pe care le asezi pe o hartie pentru copt. Incalzeste putin crema de ciocolata cat sa devina lichida. Infige in fiecare bomboana niste bete pentru frigarui la care le-ai taiat din capatul ascutit sau chiar betigase pentru acadele daca gasesti, iar apoi scufunda-le in crema de ciocolata, netezeste cu o spatula sau cu un cutit lat daca e nevoie, ca sa fie acoperite uniform. Textura cremei trebuie sa fie ca o glazura, ca sa o poti modela.

Aseaza fiecare bomboana in sus, intr-un stativ, sau intr-o strecuratoare de inox :). Nu ai nevoie de un suport special pentru bomboane, le poti sprijini in ochiurile strecuratoarei pentru legume, de exemplu, daca o intorci.

Lasa bomboanele astfel preparate pana se intareste glazura, dupa care le poti orna dupa bunul plac.

Sfaturi:

Atunci cand modelezi bomboanele, poti sa le dai diferite forme, sau poti sa iti faci mulaje dupa care sa decupezi blatul de tort in loc sa il sfaramitezi, dupa priceperea fiecaruia dintre noi. Noi ti-am pregatit cateva sugestii in galeria de imagini.

Poti sa dai diferite culori glazurii din ciocolata alba si sa "colorezi" bomboanele sub forma diferitelor animale.


Pops-urile din blat de tort pot fi servite oricand, la temperatura camerei. Nu se lasa mult afara daca este foarte cald, ca sa nu se topeasca ciocolata. Pops-urile pot fi pregatite ca si cadou pentru copii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce