Oua de ciocolata

Se pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana cand amestecul se ingroas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40g miere
  • 250g smantana
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar praf
  • 20 g unt
  • faina
  • miez de nuca de cocos
  • 300 g ciocolata

Mod de preparare

Se pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untul si ciocolata  rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana cand amestecul se ingroasa. Amestecati tot timpul pentru a nu se prinde de vas. Puneti o folie pe o tava si turnati pasta obtinuta pe folie, in strat gros de 3 - 4cm. Lasati sa se raceasca putin. Cand s-a racit suficient, taiati foaia in patrate, luati fiecare patrat si modelati-l, cu mainile usor umezite sau infainate, pentru a-i da forma de ou. Treceti ouale astfel obtinute prin zahar praf sau prin miez de nuca de cocos si puneti-le la intarit pe o tava. Se pot orna si cu bombonele colorate.


Alte retete recomandate: Ciocolata de casa Budinca din ciocolata Fursecuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors