Caramele cu rom si ciocolata

Caramele cu rom si ciocolata este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: unt, ciocolata, stafide.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 300 ml lapte
  • 350 g zahar tos
  • 50 g stafide
  • 1/2 sticluta de esenta de rom
  • 50 ml sirop cirese

Mod de preparare

Caramelele cu rom si ciocolata se prepara astfel: luam un castron si punem stafidele, esenta de rom si lasam deoparte timp de o ora. Intr-o cratita punem laptele si zaharul la topit, adaugm siropul de cirese, jumatate din unt si lasam sa clocoteasca; trebuie lasat pe foc pana se ingroasa si capata o culoare maronie. Cand crezi ca e gata pune un strop din caramel pe o farfurie si vezi daca se intareste. Ca sa impiedici zaharisirea sterge periodic pereretii cratitei cu o carpa inmuiata in apa. Scurge stafidele de rom iar cratita pune-o intr-un alt vas umplutr cu apa rece. Adauga stafidele, untul ramas si ciocolata topita. Bate compozitia cu un tel pana devine cremoasa. Punem compozitia de caramel intr-o tava si las-o apoi la rece.


Alte retete cu caramel recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors