Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra). Se pune vas
Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra).
Se pune vasul la bain-marie,pana se topesc ingredientele
cand amestecul incepe sa fiarba se mai lasa 5 min, apoi se trage de pe foc si se lasa la racit putin.
Se adauga cocosul si esenta de migdale si se amesteca bine
se pune folie de plastic in forma dorita si se aseaza compozitia ,eu am pus intai jumatate am presarat fulgi migdale putin trase in cuptor si apoi cealalta jumatate. Asta doar optional ,migdalele accentueaza gustul parfumat al cocosului. Si se pune vasul la frigi peste noapte.
A doua zi se rastoarna si se taie cuburi sau in forma dorita.eu am ales sa fac marginile rotunde, pt ca aveau o forma neregulata.
Se pregateste sosul de ciocolata: 300 gr ciocolata de buna calitate(eu am folosit amaruie) si 2 -3 linguri de ulei.
Se pun ingredientele pe bain-marie pana se topeste ciocolata si se lasa la temp. camerei sa se raceasca bine-bine, mestecand din cand in cand.
Abia apoi se trec patratele de cocos prin cioco.,ajutandu-va de 2 furculite scufundati bucatile de cocos in ciocolata.
Ciocolata fiind la temp camerei ,se vor usca imediat. De se intareste cioco prea tare mai puneti innapoi pe aburi.
Apoi puneti-le direct pe hartie de copt si decorati cum va place.
Pofta buna!
Reteta Bounty a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro
Alte retete cu cocos gasiti aici:
Cuiburi cu cocos,
Banane in aluat de cocos,
Blute cu nuca de cocos
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post