Bomboanele devenite celebre sub brandul Raffaello sunt fine, catifelate, elegante. Si se prepara foarte usor.
Ai nevoie de 70 gr zahar pudra, 20 gr zahar vanilat, 100 gr unt, 300 gr ciocolata alba, 3 linguri suc proaspat de portocale, 160 gr nuca de cocos, migdale intregi si extra nuca de cocos pentru imbracat bomboanele.
Avem nevoie de un mixer, ca sa mearga treaba mai repede! Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa atinga castronul. Acest procedeu se numeste bain- marie. Amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pune intr-un bol incapator spuma de unt, nuca de cocos, ciocolata alba topita si racita si sucul de portocale. Amesteca bine ingredientele si lasa compozitia sa se odihneasca 5 minute.
Pune restul de nuca de cocos pe o farfurie si pregateste bomboanele. Formeaza bile din compozitie, pune in mijloc o migdala si apoi tavaleste-le prin nuca de cocos. Lasa-le la frigider 30 de minute sa se intareasca putin. Cine se poate opri dupa una singura? Eu sigur nu :)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post