Sincer, nu cunosc pe nimeni caruia sa nu-i placa ciocolata. Am pregatit niste bomboane, speciale, picante, cu un gust exotic de ciocolata foarte pronuntat, pe cand iuteala ardeiului este subtila si lejera. Am mai mancat ciocolata cu ardei iute cumparata din comert, dar asta facuta de mine parca'i mai buna ...secretul ?...nici io nu-l stiu;)))) Sper sa ii placa si Mosului:) Enjoy!
1. Topim pe baie de abur ciocolata .
2. Separat amestecam untul de arahide cu untul, pudra de ardei iute si dam vasul la microunde doar cat sa se inmoaie totul putin. Dupa aceea, punem esenta, zaharul pudra si omogenizam bine pana ne rezulta un amestec pe care-l putem modela intre palme.
3. Turnam ciocolata pana la jumatate in forme speciale de silicon, sau in hartii de briose, rotim forma pe toate partile astfel incat sa tapetam si peretii, dupa care le dam putin la congelator ca sa se intareasca.
4. Cat stau formele la congelator, formam bile micute care sa ne incapa in formele in care vom pune bomboanele.
5. Punem apoi in mijloc cate o biluta de unt de arahide si turnam peste si cea de-a doua jumatate de ciocolata pana se umplu formele alese.
6. Dam bomboanele la rece pentru cel putin doua ore. Le scoatem din forme si cine doreste le poate decora deasupra cu bombonele, sau cu filigram de ciocolata topita. Bomboanele sunt gata! Cand ne este pofta de ceva dulce, servim. Putem sa le ambalam frumos si sa le punem si pe brad. Pofta mare!!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post