Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale

Imi place tare mult sa pregatesc bomboane in casa pentru ca pot experimenta diverse arome si pot controla mai bine cantitatea de zahar. Pentru Revelion, am pregatit cateva bomboane cu ciocolata neagra, unele cu crema de unt si gust intens de cacao, altele cu crema de unt, cafea si migdale.

Portii
15
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 15 bomboane:
  • aprox 50 g ciocolata neagra;
  • aprox 50 g ciocolata cu lapte;
  • lapte;
  • 50 si 50 g unt 82% grasime;
  • esenta de migdale;
  • cacao neagra dupa gust;
  • un varf lingurita cafea macinata;
  • zahar vanilat Bourbon;

Mod de preparare

In functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai mici de ciocolata si de crema.


Pentru crema: eu am pregatit in doua cani crema pentru bomboane. Intr-o cana, am amestecat putin unt (cam 50 g) cu o lingurita de cacao neagra si una de zahar vanilat Bourbon, insa adaugati mai mult sau mai putin, dupa cat doriti de dulce crema. Gustati si testati.


Pentru cealalta crema, am adaugat in alta cana aprox. 50 g unt peste zaharul stropit inainte cu esenta de migdale. Folositi doar cateva picaturi, pentru ca gustul ei este destul de intens. Am adaugat si un varf de cutit de cacao si un varf de lingurita de cafea si am amestecat bine.


 Se incalzeste putin lapte (cam o lingurita de lapte la 50 g ciocolata) in vasul de chocolate fondue (sau intr-un ibric, dar aveti grija sa nu fiarba), se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Folositi ce ciocolata neagra doriti. Eu am deja preferata mea, pe care o folosesc de mult timp, ciocolata de cofetarie Les Pâtissiers Dessert 52% Cacao, se gaseste sub forma de tableta de 200 g din care folosesc la torturi si glazuri, dar o puteti consuma si ca atare intrucat e foarte gustoasa si intensa.


Se procedeaza la fel si cu ciocolata cu lapte.


 Se amesteca bine ciocolata, pana se topeste, se toarna in forma pentru bomboane un strat subtire de ciocolata. Se intinde cu grija si pe peretii formei fiecarei bomboane. Se da la frigider cam un sfert de ora.


Dupa aceea, se umple cu crema, se da din nou la frigider pentru 15 minute, apoi se acopera cu al doilea strat de ciocolata (care va constitui baza bomboanei). Se da si se pastreaza la frigider.


 Pofta Buna!


 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 


http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/bomboane-cu-crema-de-cacao-si-crema-de.html


 


 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors