Incepem cu pregatirea CREMEI-care trebuie sa stea la frigider minimum 4 ore. Punem la fiert smantana impreuna cu ness-ul, cand da un clocot punem cioc
Incepem cu pregatirea cremei -care trebuie sa stea la frigider minimum 4 ore.
Punem la fiert smantana impreuna cu ness-ul, cand da un clocot punem ciocolata rupta bacatele, amestecam pana se topeste si mai lasam pe foc 2-3 minute. O punem in frigider minum 4 ore. Dupa aceea o batem la mixer (daca vreti crema mai aerata, se poate pune inca 250 ml de smantana pentru frisca).
Baza:
Amestecam ciocolata topita, cu fulgii de orez si nutella. Se pune intre 2 foi de hartie de copt si se intinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime-aproximativ. Foaia rezultata se acopera cu hartie de copt si se lasa la congelator 20 minute pana se intareste. Dupa ce se scoate din congelator se decupeaza diferite forme-cercuri, romburi, patrate etc, ce doriti. Se poate intampla ca foaia sa se sfarame, mai puteti pune niste ciocolata topita si repetati procesul. Deasupra punem crema cu ajutorul spritului. Se pune din nou in congelator pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit incepem sa pregatim
Glazura:
Ttopim ciocolata pe baie de aburi si abia dupa ce s-a topit adaugam uleiul. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si apoi cufundam bombitele inghetate in glazura. Lasam sa se intaresca glazura.
Se pun in congelator, apoi se scot si se lasa cateva minute inainte de a le servi.
Reteta Bombite de ciocolata a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de bomboane gasiti aici:
Bomboane raffaello,
Bomboane de martzipan,
Bounty
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post