Batoane de cocos

O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar. Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao. Eu am folosit indulcitor GreenSugar .

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2-3 linguri zahar pudra, indulcitor (optional)
  • -300 gr fulgi de cocos
  • -200 ml unt de cocos
  • -200 ml unt de cacao
  • -200 gr ciocolata neagra
  • Glazura:
  • -50 gr unt /lapte

Mod de preparare

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza, asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim.

Punem borcanele intr-un vas cu apa calda, le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede. Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.

Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil. Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime. O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam. Dam la rece si asteptam sa se intareasca. Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos. Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece. Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce