Mai tineti minte acadelele din zahar? Cele pe care le facea bunica, atunci cand ne era pofta de ceva dulce? Preferatele mele erau cele cu nuca. Dar hai sa vedem ce presupune reteta de acadele facute acasa
Mai tineti minte acadelele din zahar? Cele pe care le facea bunica, atunci cand ne era pofta de ceva dulce? Preferatele mele erau cele cu nuca. Dar hai sa vedem ce presupune reteta de acadele facute acasa.
Pregateste tava de lucru, tapetand-o cu hartie pentru copt.
Toarna zaharul intr-o cratita, de preferabil una in care sa poti sa vezi cum evolueaza culoarea zaharului pe masura ce se topeste. Ai grija ca focul sa fie la cea mai mica flacara pentru ca zaharul sa se topeasca uniform. Dupa ce zaharul este caramelizat si are o culoare aurie, adauga putin colorant alimentar daca doresti sa formezi niste inimioare rosii, perfecte ca si cadou pentru ziua indragostitilor. Picura caramel pe hartia de copt din tava, cu mare grija si rabdare (asta e secretul pentru orice reteta), astfel incat sa obtii inimioare. Daca vrei poti sa le faci si simple cercuri. Orice forma ai alege sa faci, imediat dupa ce ai picurat zaharul in tava, asaza un bat de acadea si lasa-le sa se raceasca.
Poti sa le dai diverse forme, culori si arome.
Dupa ce sunt racite complet, poti sa le imbraci intr-o bucata de celofan si sa le prinzi o fundita!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post