Vatruschi (branzoaice)

Pentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura din branza de vaca frecata cu ou.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 30 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • vanilie si
  • zahar dupa gust.

Mod de preparare

Pentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura din branza de vaca frecata cu ou, smantana, zahar, faina si un praf de sare. Se intinde foaia de aluat, se taie forme rotunde ceva mai mari (ca o farfurioara), se pune cate o lingurita buna de branza si se aduna marginile aluatului in forma de punga, lasand branza totusi descoperita. Se unge cu ou, se inteapa branza de cateva ori cu furculita si se coc la cuptor, pe o tava unsa cu unt, la foc iute.


Vatruschi (Branzoaice) se servesc calde sau reci.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors