Aluatul e de paine, sau din care preferati voi(dar cel mai simplu e cel mai potrivit: faina, drojdie, apa, sare). Umplutura: Se caleste in putin ulei
Aluatul e de paine, sau din care preferati voi(dar cel mai simplu e cel mai potrivit: faina, drojdie, apa, sare).
Umplutura: Se caleste in putin ulei ceapa verde(multa) tocata in prealabil, cand e aproape calita se adauga loboda, spanacul si/sau salata verde(tocate in prealabil, apoi amestecate cu sare si dupa ce stau putin cu sarea stoarse bine de tot).Dupa ce s-au calit toate buruienile se adauga o mana generoasa de marar verde, tocat, se mai amesteca putin , se potriveste de sare si se ia de pe foc. cand s-a racorit putin se scot buruienile din cratita si se pun intr-un strecurator sa "elimine" surplusul de lichid.
Observatie: nu este obligatoriu sa se puna toate buruienile de mai sus (dintre toate ceapa verde -cu cozi cu tot!) si mararul sunt obligatorii....si minim una dintre celelalte!
Aluatul se imparte in guguloaie egale care se intind , se umplu cu amestecul de buruieni, apoi se impatura (in 2) si se prajesc in ulei incins. Se pot coace si in cuptor ca ies la fel de bune!
Pofta buna!
Reteta Varzar a fost propusa de pufymic
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Se stie ca mezelurile din comert sunt asa cum sunt iar la noi, fiul meu e mare amator de sunca, la scoala in pachetel vrea...
Pastrama de curcan la slow cooker Crock-PotIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala