Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii.
Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit nu prea ascutit, ca sa nu se taie si fata de masa. Se asaza intr-o cratita, una peste alta, cu grija sa nu se sfarame. Cand toate foile sunt taiate, se pun pe rand intr-o tigaie la foc, sau direct pe masina, sa se coaca pe ambele parti, fara sa se rumeneasca. Se face un sirop de zahar in care se toarna o lingura de apa de flori, dupa dorinta. Se trec nucile prin masina de tocat si se amesteca cu zahar pisat.
Se pune o foaie rotunda pe farfurie, se stropeste cu sirop, cu o pana, se presara putina nuca amestecata cu zahar, deasupra se pune o alta foaie, care se stropeste cu sirop, si asa mai departe. Stratul de foi se face mai inalt deoarece dupa ce s-a muiat se lasa. Placinta astfel pregatita poate sta mai multe zile. Nu trebuie sa fie prea uscata, nici prea umeda.
Cand se servesc, peste turtele moldovenesti se mai poate adauga putin sirop.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post