Tarta cu pere si crema de migdale este un dulce potrivit pentru dupa-amiezile de week-end, cand toata familia este stransa in jurul mesei si poate savura un desert delicios dupa un pranz satios.
Mod de pregatire
Pe o planseta se cerne faina se adauga zahar, sare, vanilia, oul, untul si smantana . Se amesteca toate si se pune aluatul obtinut intr-o folie la frigider pentru o ora.
Crema de migdale
Migdalele se macina la blender sau se dau prin masina de nuca.
Cu un mixer electric se freaca untul cu zaharul, 2-3 minute, apoi se incorporeaza oul si galbenusul si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga faina si migdalele macinate ,amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare. Perele se curata de coaja, apoi se taie in doua, se curata de cotor, apoi fiecare jumatate se taie feliute lasandu-le prinse la un capat dand forma de evantai.
Asamblare
Se scoate blatul din frigider, se intinde o foaie si apoi se aseaza intr-o forma speciala de tarta. Mie mi-a ramas aluat si am facut un decor din bilute puse pe margine.
Se inteapa cu o furculita in cateva locuri si se coace cam 25 – 30 min la 190° C.
Dupa ce s-a racit blatul se toarna crema in tava apoi se orneaza cu perele "evantai", se coace 30-45 minute la 180°C sau pana cand crema s-a intarit.
Tin se mentionez ca eu am uitat sa coc blatul inainte si am pus crema direct pe blat necopt.
Se scoate se lasa la racit si ca decor se poate cerne deasupra niste zahar pudra.
Tarta cu pere si crema de migdale se serveste cu zahar pudra pe deasupra.
Reteta de tarta cu pere si crema de migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post